ALMAN PASTASI



MALZEMELER
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket margarin
3 çay bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu

KREMA MALZEMELERİ
3 çorba kaşığı elenmiş un
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
50 gr margarin
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Üzerini serpmek için pudra şekeri

KEKİN HAZIRLANIŞI
Yumurtaları şeker ile köpük köpük olana dek mikserle çırpalım. Ardından yoğurt ve erimiş margarini ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar çırpalım.
Tepsi kalıbını yağlayıp üzerine şeker serpiştirelim. Bu işlem kekin kıtır kıtır olmasını sağlayacak. Üzerine hazırladığımız kek hamurunu dökelim. Kek kalıbımız 18-20 cm genişliğinde olmalı; çünkü hamurumuz çok fazla olmayacak. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kekimiz pişirelim. Kek piştikten sonra soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra enlemesine keki ortadan ikiye keselim.

KREMANIN HAZIRLANMASI
Bir tencerenin içine unu ve sütü koyalım. Unu topaksız kıvama gelene dek karıştıralım. Yumurta sarısını çırparak ilave edelim. Son olarak şekeri ilave edip kısık ateşte kaynayana dek çırpalım. Kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alıp vanilya, portakal kabuğu rendesi ve margarini ilave edelim. Krema soğuduktan sonra tekrar mikser ile çırpalım.
Kekimiz ve kremamız soğuduktan sonra ikiye ayırdığımız kekin alttaki parçasının üzerine kremayı dökelim ve kekin üzerine eşit miktarda sürelim. Üzerine kekin diğer yarısını koyalım. En üst katmana pudra şekeri ile kaplayalım.
NOT: Bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim, bu şekilde kekimiz daha çok kabarmış olacak.
Alman pastası kekinin malzemelerini çoğaltıp yapmayın. Herhangi bir malzeme bir kaşık ya da bir gr fazla olduğu zaman tarif bozuluyor L
Portakal kabuğu pastanın daha ferah ve hafif olmasını sağlayacak. Dilerseniz muzlu ya da sade de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. favori pastam asla almıyorum evde yapıyorum bende
    ellerine sağlık çok güzel olmuş canım

    YanıtlaSil
  2. bu pasta on numaradır. test edildi onaylandı her seferinde.

    YanıtlaSil
  3. Çoook güzel görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. denemek istiyorum...ama margarin şartmı acaba?sıvıyağ ile olmazmı?FiLiZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzgünüm ama margarinsiz aynı lezzeti ve kıvamı tutturmak biraz zor olabilir.Ben şahsen denemedim ama siz denerseniz sonucu bilmek isterim.Afiyet olsun.

      Sil
  5. Denedim ve tadı çok güzel oldu. Tarif için teşekkürler ancak kekin ortasını tam pişirmeden almışım. Ortalama kaç dk. fırında kalması gerekiyor acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net bir süre veremem şimdi ama üzeri kızarınca bir kürdan testi yapıp alıyorum ben.Ama bir dahaki yapışımda süreyi tutup cevap yazarım sizin için.Teşekkürler.

      Sil

Yorum Gönder