MALZEMELER
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket margarin
3 çay bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
KREMA MALZEMELERİ
3 çorba kaşığı elenmiş un
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
50 gr margarin
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Üzerini serpmek için pudra şekeri
KEKİN HAZIRLANIŞI
Yumurtaları şeker ile köpük köpük olana dek mikserle
çırpalım. Ardından yoğurt ve erimiş margarini ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş
unu ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar çırpalım.
Tepsi kalıbını yağlayıp üzerine şeker serpiştirelim. Bu
işlem kekin kıtır kıtır olmasını sağlayacak. Üzerine hazırladığımız kek
hamurunu dökelim. Kek kalıbımız 18-20 cm genişliğinde olmalı; çünkü hamurumuz
çok fazla olmayacak. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kekimiz pişirelim.
Kek piştikten sonra soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra enlemesine keki
ortadan ikiye keselim.
Bir tencerenin içine unu ve sütü koyalım. Unu topaksız
kıvama gelene dek karıştıralım. Yumurta sarısını çırparak ilave edelim. Son
olarak şekeri ilave edip kısık ateşte kaynayana dek çırpalım. Kaynadıktan sonra
tencereyi ocaktan alıp vanilya, portakal kabuğu rendesi ve margarini ilave
edelim. Krema soğuduktan sonra tekrar mikser ile çırpalım.
Kekimiz ve kremamız soğuduktan sonra ikiye ayırdığımız kekin
alttaki parçasının üzerine kremayı dökelim ve kekin üzerine eşit miktarda
sürelim. Üzerine kekin diğer yarısını koyalım. En üst katmana pudra şekeri ile
kaplayalım.
NOT: Bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat
edelim, bu şekilde kekimiz daha çok kabarmış olacak.
Alman pastası kekinin malzemelerini çoğaltıp yapmayın.
Herhangi bir malzeme bir kaşık ya da bir gr fazla olduğu zaman tarif bozuluyor L
Portakal kabuğu pastanın daha ferah ve hafif olmasını
sağlayacak. Dilerseniz muzlu ya da sade de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
favori pastam asla almıyorum evde yapıyorum bende
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş canım
Afiyet olsun canım.Senin de ellerine sağlık.
Silbu pasta on numaradır. test edildi onaylandı her seferinde.
YanıtlaSilAfiyet olsun teşekkürler.
SilÇoook güzel görünüyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler,afiyet olsun.
YanıtlaSilHımmmm...
YanıtlaSilHımmmm....
YanıtlaSildenemek istiyorum...ama margarin şartmı acaba?sıvıyağ ile olmazmı?FiLiZ
YanıtlaSilÜzgünüm ama margarinsiz aynı lezzeti ve kıvamı tutturmak biraz zor olabilir.Ben şahsen denemedim ama siz denerseniz sonucu bilmek isterim.Afiyet olsun.
SilDenedim ve tadı çok güzel oldu. Tarif için teşekkürler ancak kekin ortasını tam pişirmeden almışım. Ortalama kaç dk. fırında kalması gerekiyor acaba?
YanıtlaSilNet bir süre veremem şimdi ama üzeri kızarınca bir kürdan testi yapıp alıyorum ben.Ama bir dahaki yapışımda süreyi tutup cevap yazarım sizin için.Teşekkürler.
Sil