MALZEMELER
8 adet kuru incir
8 adet hurma (kurusu)
200 ml krema
1 yemek kaşığı irmik
DOLGU MALZEMELERİ
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı kadar portakal kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
50 gr tereyağı ya da margarin
Hurma ve incirlerin çekirdeklerini çıkarın. Çok küçük olacak
şekilde doğrayın. Kremayı, irmiği, hurmaları ve incirleri bir kabın içine alın.
Kısık ateşte karıştırarak koyu kıvam alana dek pişirin. İyice suyunu çektikten
sonra macun kıvamına gelecektir. Piştikten sonra blender’ dan geçirin. 3-4 saat
buzdolabında bekletin.
O süre zarfında dolgu malzemesini hazırlamaya koyulalım.
Margarin hariç bütün malzemeleri bir tencereye alın ve kısık ateşte pişirin.
Bir iki kez kaynadıktan sonra ocaktan alın. Margarini içine ilave edin.
Margarin eriyene kadar karıştırın. Bir kenarda soğumasını bekleyin.
Hurmalı karışım soğuduktan sonra daha da katı bir kıvam
alacaktır. Bu haliyle şekil vermek kolay olacak. Bunun için öncelikli olarak 16
ya da 20 cm lik kelepçeli bir kek kalıbına ihtiyacımız olacak. Hurmalı karışımı
kek kalıbının kenarlarına bir parmak kalınlığında döşeyelim. Taban kısmını daha
ince yapın. Başlarda eline yapışacak biraz sizi zorlayacaktır. Yılmayın; çünkü
daha sonra elinize yapışmaktan vazgeçip kolayca şekil alacaktır.
Tatlımızın taban ve dış çerçevesini yaptıktan sonra sütlü
karışımı bir kez mikserden geçirin ve kalıbın içine dökün. Son rötuşları da
yaptıktan sonra kenarlarını kuru dutla süsleyin. Bir saat buzdolabında
beklettin. Servis yapacağınız zaman kek kalıbının kelepçelerini yavaşça
çıkarın. Eğer yapışma söz konusu ise önceden spatula kullanın.
Üzerini tarçın ve cevizle süsleyin. Dilimleyerek
servis yapın. Afiyet olsun.
Tatlının içine dolgu olarak kremşanti ya da hazırladığınız
başka malzemelerden de kullanabilirsiniz.
ellerine sağlık çok hoş görünüyor
YanıtlaSiloldukça güzele benziyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilvayyyy.çok güzel bir görüntü canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilYapması biraz zahmetli;ama lezzeti süper.Güzel yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum hanımlar.
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilsadece incir kullansak olur mu? ya da hurma yerine elma rendelesek?
hurma bulmakta zorlanıyorum zira..
müthiş görünüyor..
Hurma yapışkanlığını ve kıvamını arttırıyor.Bunun yanında lezzetin yarısını hurma sağlıyor.Tabi ki elma ile olur ama aynı tadı vermez.Ve elma sulu olduğu için şekil vermesi çok zor olur.Denemekte fayda var.Elma ile yaparsan bana da haber ver,ben de merak ettim şimdi:)
YanıtlaSilof harıka gorunuyor ellerınıze saglık blogunuz harıka banada beklerım emekkafee.blogspot.com sevgiler
YanıtlaSil