MALZEMELER
Bir paket panga balığı filetosu
Bir tutam taze kekik
Sarımsak tozu ya da rendelenmiş 3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir çay bardağına yarısına kadar zeytinyağı koyun. İçine bir
miktar tuz, karabiber, taze kekik ve sarımsak tozu ekleyin. Sarımsak tozu yoksa
onun yerine 3 diş rendelenmiş sarımsak kullanabilirsiniz. Bütün malzemeleri
içindeki tuzu çözülene kadar karıştırın.
Hazırladığınız sosu balıkların her tarafına iyice sürün.
Ağzı kapalı bir saklama kabında buzdolabında yarım saat bekletin. Bu bekleme
süresi boyunca sos malzemeleri balığa iyice nüfus etmiş olacaktır.
Balıklarınız hazır olduktan sonra tost makinesini en yüksek
ayarda çalıştırın. İyice ısındıktan sonra balıkları tost makinesinin içine
dizin ve makinenin kapağını kapatın. Kendi halinde pişmesini bekleyin.
Üzerileri kızarınca servise alabilirsiniz. Servise alırken üzerine kırmızı pul
biber serpiştirin. Afiyet olsun.
FIRIN TORBASINDA BAHARATLI SEBZE
MALZEMELER
1 adet brokoli
2 adet orta boy havuç
Yarım kilo arpacık soğan
2 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı kuru kekik
( ya da 3 diş sarımsak )
Tuz, karabiber, zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
Fırın torbasına bir tatlı kaşığı un koyun ve unu torbanın
her yerine dağıtın. Bütün sebzeleri yıkayıp kabuklarını soyun. Arpacık
soğanlarını doğramadan tüm bırakın. Patatesleri küp şeklinde; havuçları
yuvarlak halkalar şeklinde doğrayın. Bütün sebzeleri geniş bir kabın içine
koyun. Zeytinyağı, sarımsak tozu, tuz, karabiber ve kekiği bir bardakta
karıştırın. Hemen ardından sebzelerin üzerine boca edin. Sosun bütün sebzelere
eşit dağılması için iyice karıştırın. Ve sebzeleri sosuyla birlikte fırın
torbasına alın. Torbanın ağzını sıkıca kapatıp üzerine çatalla 2-3 tane küçük
delikler açın. 200 derecede bütün sebzeler pişene dek fırınlayın. Piştikten
sonra balığın yanında servise sunun. Lokum gibi aromatik bir sebze şöleni servise
hazır. Sarımsak ve kekik buradaki en büyük sırrımız. Afiyet olsun.
Ben balığın yanında tadımlık salata ve uzun makarna da
yaptım. Balıkla makarna çok güzel gidiyor.
panga balığını hiç yememiştim ama nefismi nefis görünüyor ellerine sağlık canım,mutlu yıllar...
YanıtlaSilAfiyet olsun canım,az yaylı lezzetli bir balık türü.
YanıtlaSil