MALZEMELER
5 su bardağı süt
12 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
3 adet damla sakızı
1 paket vanilya
5 adet ceviz
Bir miktar tarçın
Yarım paket margarin ya da tereyağı
HAZIRLANIŞI
Tencerenin içine sütü, şekeri, nişastayı, unu, damla
sakızını ve vanilyayı ekleyin. Kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli
karıştırarak pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın ve ılımasını bekleyin.
5
dakika bekledikten sonra içine margarini ya da tereyağını ekleyin.
Mikser ile
margarin eriyene dek karıştırın. Muhallebinin sırrı çok fazla çırpılmasında
yatıyor.
Son olarak servis yapacağınız kabın içine muhallebiyi dökün. Ben
servis kabı olarak fincan kullandım. Servis
yapacağınız zaman üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın ekleyin. Afiyet olsun.
Bu muhallebi harika oluyor, deneyin benden söylemesi. Sütlü tatlıları sevenlere hararetle tavsiye edilir.
YanıtlaSil