MALZEMELER
1 adet hazır kek kalıbı
500 gr süzme yoğurt
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 çay bardağı süt
1 avuç kadar frambuaz (başka meyveler de tercih edilebilir )
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı beyaz çikolata rendesi
SÜSLEMEK İÇİN
Hindistan cevizi
Şekerlemeler
Çikolata parçacıkları
HAZIRLANIŞI
Hazır kekleri küçük yuvarlaklar elde edecek şekilde kesin.
Herhangi bir bardağın ağız kısmıyla ya da kurabiye şekillendirici ile
kesebilirsiniz. Kesilen minik parçaların üzerini bir fırça ile fazla
yıpratmadan sütle ıslatın. Çok fazla ıslatmamaya dikkat edin. Artan kek
parçalarını rondoda un haline getirin.
Çukur bir kabın içine geri kalan bütün malzemeleri koyup
güzelce karıştırın. Sert bir krema elde edeceksiniz. Eğer yeterince sert bir
krema elde edemezseniz içine birkaç adet un haline getirilmiş bisküvi ilave
edebilirsiniz.
Süslemek istediğiniz malzemeleri ayrı çukur kaplara koyun.
Hazırladığınız kremadan göz kararı alarak kek parçalarının
üzerine ekleyin. Bombeli bir şekil elde etmeye çalışın.Ve çukur kapların içine ters çevirerek dairesel hareketler
yapın. Bu şekilde kremalı kekin üzeri süsleme malzemeleri ile kaplanmış olacak. Ardından gerekli düzenlemeleri yaparak pastalara son şeklini verin. Hazırladığınız bu minik pastaları buzdolabında 5-6 saat bekletin. Daha sonra
servise sunun. Afiyet olsun.
Harika gözüküyor. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilÇok cici olmuşlar, ellerine sağlık canım. Sevgilerimle...
YanıtlaSilEti puf gibi gorunuyorlar :)) eline saglik.
YanıtlaSilbunlar çok ciciler:)ellerine sağlık.
YanıtlaSilcok tatlilar bunlar canim...:-)
YanıtlaSilHerkese tek tek teşekkür ediyorum hanımlar.Afiyet olsun:)
YanıtlaSilMinik minik renkli renkli tam cocuklarin zevkine gore. Elinize saglik olsun.
YanıtlaSilSevgiler..
Hem pratik, hem de çok leziz görünüyorlar:))
YanıtlaSilbu ne guzel goruntu..........
YanıtlaSilinsanin istahini aciyor
sevgiler
eti puf gibi olmuslar ne guzel :) ellerine saglik canim :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler hanımlar.Afiyet olsun :)
YanıtlaSil