MALZEMELER
4 adet yeşil elma
20 gr taze zencefil
10 adet karanfil
1 litre su
100 gram bal
HAZIRLANIŞI
Kaynayan suya kabuklarıyla küp küp doğranmış elmaları,
zencefili, balı ve karanfili ekleyin.
5 dakika kaynattıktan sonra soğuması için bir müddet
bekletin. Soğuk olarak servis yapın. Gerçi ben sıcakken içtim:) Biraz soğuk algınlığım vardı çok iyi geldi. Zaten zencefilin kendisi başlı başına bir ilaç.
Kış mevsimine uygun şifalı bir içecek. İsterseniz
sadece suyunu da içebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu komposto tarifini hazırlarken Ender Saraç’ın
tariflerinden yararlandım.
zencefilin aromasını hep sevmişimdir,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilmerhabaaa,ben geldim.cok guzel paylasimlariniz var.sizi izliyorum artik.beraber nice paylasimlara.sevgiler.
YanıtlaSilÖncelikle kocaman bir hoş geldin diyorum canım.İkinize de çok teşekkür ediyorum.Durmak yok yola devam:)
YanıtlaSil