Çok uzun zamandır neredeyse iki yıldır kızartma yapmıyordum.
Geçenlerde durup dururken aklıma geldi. Hamilelikten midir nedir engel olamadım
nefsime. Ve koyulduk sebzeleri kızartmaya. Domates sosunu da biraz acı yapınca
tıka basa yemiş olduk J
Bildiğimiz kızartma işte özel bir tarafı yok yine de paylaşmak istedim.
MALZEMELER
Patates
Yeşil biber
Patlıcan
Kabak
2 adet domates
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Bir miktar tuz
Bir miktar kırmızı pul biber
Kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Patatesi, kabağı,
patlıcanı ve biberin kabuklarını soyup; halka halka doğrayın. Bir tavanın içine
sıvıyağı koyun. Yağ ısınınca sebzeleri kızartın. Kızarttıktan sonra geniş bir
kaba alın.
Küçük bir tavada küp küp doğranmış domatesleri az yağda
güzelce pişirin. Tuzunu ve kırmızı pul biberini ekleyin.
Bir başka kapta sarımsağı, yoğurdu ve tuzu karıştırın.
Servis yaparken alt kata kızarmış sebzeleri dizin. Onun
üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Son olarak domates sosunu yayın. Afiyet
olsun.
ellerine saglik,bayilirim....
YanıtlaSilTeşekkürler canım,afiyet olsun.
YanıtlaSilBen de bayılırım ya, şu kızartmaya zararlı diyenlere gıcık oluyorum yediğimde salgıladığım mutluluk hormonunu dikkate alıyorlar mı acaba? Hemen ne var ne yok kızartıp yicem:)
YanıtlaSilKizartma deyince bizde akan sular durur :) Elinize saglik. Nefis gorunuyor. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilah ya ne kızartmalı ne kızartmasız oluyor : ) afiyet olsun
YanıtlaSil