DOMATES SOSLU KIZARTMA



Çok uzun zamandır neredeyse iki yıldır kızartma yapmıyordum. Geçenlerde durup dururken aklıma geldi. Hamilelikten midir nedir engel olamadım nefsime. Ve koyulduk sebzeleri kızartmaya. Domates sosunu da biraz acı yapınca tıka basa yemiş olduk J Bildiğimiz kızartma işte özel bir tarafı yok yine de paylaşmak istedim.

MALZEMELER

Patates
Yeşil biber
Patlıcan
Kabak
2 adet domates
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Bir miktar tuz
Bir miktar kırmızı pul biber
Kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

 Patatesi, kabağı, patlıcanı ve biberin kabuklarını soyup; halka halka doğrayın. Bir tavanın içine sıvıyağı koyun. Yağ ısınınca sebzeleri kızartın. Kızarttıktan sonra geniş bir kaba alın.
Küçük bir tavada küp küp doğranmış domatesleri az yağda güzelce pişirin. Tuzunu ve kırmızı pul biberini ekleyin.
Bir başka kapta sarımsağı, yoğurdu ve tuzu karıştırın.
Servis yaparken alt kata kızarmış sebzeleri dizin. Onun üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Son olarak domates sosunu yayın. Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. ellerine saglik,bayilirim....

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler canım,afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. Ben de bayılırım ya, şu kızartmaya zararlı diyenlere gıcık oluyorum yediğimde salgıladığım mutluluk hormonunu dikkate alıyorlar mı acaba? Hemen ne var ne yok kızartıp yicem:)

    YanıtlaSil
  4. Kizartma deyince bizde akan sular durur :) Elinize saglik. Nefis gorunuyor. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  5. ah ya ne kızartmalı ne kızartmasız oluyor : ) afiyet olsun

    YanıtlaSil

Yorum Gönder