MALZEMELER
1 kilo patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1-2 adet haşlanmış sosis
( sosisleri küçük küçük doğrayın )
8-9 adet çekirdeksiz zeytin
1 su bardağı doğranmış mantar
1 adet küçük boy haşlanmış havuç
( havuçları küçük küçük doğrayın )
Bir miktar tuz, karabiber
Üzerini süslemek için rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Soğutmadan hemen
fırın tepsisinin içine alın ve tereyağını ekleyerek iyice ezin. Tuzunu,
karabiberini ekleyin. İyice karıştırın ve tepsiye yayın.
Diğer malzemeleri üst üste güzelce yerleştirin. En üst
katına rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Kaşar peynirleri eriyene dek
fırında pişirin.
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra sıcak olarak servise
sunun. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder