MALZEMELER
Kişi sayısı kadar kuzu gerdan
3 orta boy patates
2 orta boy havuç
2 büyük boy soğan
Bir tutam kekik
Karabiber, tuz, kırmızı pul biber
2 adet defne yaprağı
Limon ya da nar ekşisi
HAZIRLANIŞI
Kuzu gerdanları tek başına 5-10 dakika önden haşlayın. O
esnada patatesleri ve havuçları küp küp doğrayın. Soğanları uzunlamasına
ortadan ikiye kesip uzun ince şekilde doğrayın. Hepsini düdüklü tencereye
koyun. Diğer malzemelerin üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Defne yaprağı ve
tuzunu ilave ettikten sonra tencerenin ağzını kapatın. Düdüklü tencere
kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kısık
ateşte pişirmeye devam edin. Bu sürenin ardından tencerenin içindeki buhar
bittikten sonra tencerenin kapağını açın.
Arzunuza göre servis esnasında diğer baharatları ekleyin.
Kış mevsiminin vazgeçilmezlerinden olan kuzu gerdan haşlama servise hazır. Şifa
niyetine. Afiyet olsun.
ELLERİNİZE SAĞLIK..NEFİS OLMUŞ..TAM NİR DAVET YEMEĞİ..SEVGİLER..
YanıtlaSilellerine sağlık...
YanıtlaSiltam bir vitamin deposu :))
nefis gözüküyor
YanıtlaSildüdüklü tencere olmasıı şartmı??
YanıtlaSilDuduklu tencere sart degil elbet.Zamandan tasarruf icin tercih edilebilir.Yorum icin tesekkurler.
Sil