MALZEMELER
250 gram tereyağ
250 ml kahve kreması ( Kondens Milch )
2 yemek kaşığı ( silme ) kakao
1 adet üç katlı hazır kek
2 adet muz
1 paket kavrulmuş fındık taneleri ya da yer fıstığı
1 su bardağı soğuk süt
HAZIRLANIŞI
Tereyağını oda sıcaklığında eritin. Derin bir kabın içine
tereyağı, kakao ve kahve sütünü boşaltın. 10 dakika mikserle çırpın. Ardından
karışımı buzluğa koyun 2-3 dakika buzlukta bekletin. Çıkarıp tekrar 10 dakika
mikserle çırpın. Yine buzlukta 2-3 dakika bekletin.
Bu işlemi karışım iyice özleşene ve pürüzsüz bir kıvama
gelene dek tekrarlayın. Yaklaşık iki saati buluyor kremanın tamamen özleşmesi.
Bu pastayı sakin ve sabrınızın bol olduğu bir günde yapmanızı tavsiye ederim.
Aksi halde bütün malzemeyi balkondan aşağı atma hissine kapılabilirsiniz J
Krema hale geldiyse kek için çalışmalara başlayabiliriz.
Taban kata keki koyup üzerini silikon fırça yardımıyla sütle
nemlendirin.Üzerine bir kat krema sürün. Kremayı spatula yardımıyla güzelce
yayın. Kremanın üzerine dilimlenmiş muzlar döşeyin. Tekrar ikinci kat keki
koyup aynı işlemi tekrarlayın. En üst kata keki koyduktan sonra pastanın
kenarları da dahil olmak üzere kremayı her tarafına yayın. Üzerine de bol
miktarda fındık parçalarını serpiştirin.
Pastamız servise hazır. Afiyet olsun.
Nefis gözüküyor,elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum Canan Hanım.
SilÇook güzel görünüyor, off bide yapan olsada yesem :)) Mutfakta pek becerikli ve hevesli değilimdirde :)
YanıtlaSilTeşekkürler Sihirli Günlük.
SilImmm eline sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler Yaseminin Mutfağı.
Sil