MALZEMELER
Kişi sayısı kadar yumurta
Kişi sayısı kadar yuvarlak kepekli tost ekmeği
Kişi sayısı kadar dilimlenmiş salam
Kişi sayısı kadar tost peyniri
Küçük bir kase dilimlenmiş kaşar peyniri
Ekmekleri yatay olarak ortadan ikiye kesin ve 180 dereceye
ayarlanmış fırında 5 dakika kızartın. Muffin kalıbının içini sıvı yağ ile
yağlayın ve her bir kalıbın içine birer yumurta kırın. 180 derecede yumurtalar
pişene dek bırakın. Piştikten sonra silikon bir spatula ile yumurtaların şeklini bozmadan çıkarın.
Ekmeklerin üzerine sırasıyla ; salam, yumurta, rendelenmiş
kaşar peyniri ve tost peynirini yerleştirin. Son katı da ekmekle kapatıp 180
derece fırında peynirler eriyene dek pişirin.
SONRA YEMEK İSTİYORSANIZ
Eğer ekmeklerinizi saklamak
ve daha sonra yemek istiyorsanız poşetlemeden buzlukta bir saat
bekletin. Böylece ekmeklerinizin nemi azalmış olur ve biraz da dondurmuş
olursunuz. Fakat poşetsiz olarak dondurucuda unutmayın. 1-2 saat içinde alın
poşetleyin veya folyolayın ve dondurucuya kaldırın. Birkaç hafta sorunsuz
saklayabilirsiniz.
Eğer hemen paketlerseniz poşet içinde nemlenme olacaktır.
UYARI:
Harika..Tam benlik.
YanıtlaSilAfiyet olsun canım
Silİsmi de pek güzelmiş:) Tadı ise şahane!
YanıtlaSilçok değişik bir tarif olmuş...
YanıtlaSilellerinize sağlık...
Afiyet olsun,teşekkürler.
SilHımm harika bayıldım ellerinize sağlık...
YanıtlaSilhttp://www.gonuluncelezzetler.com/
Afiyet olsun Gönül hanım.
SilEnteresan bir birleştirme. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilAfiyet olsun Vuslatçığım,teşekkürler yorumların için.
SilDeğişik ve hoş bi tarifmiş ellerinize sağlık.
YanıtlaSil