MALZEMELER
225 gram tereyağı ya da margarin
225 gram tereyağı ya da margarin
1 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya yağı ya da tozu
1 paket kabartma tozu
Margarini oda sıcaklığında eritip rengi beyazlaşıncaya kadar
mikserle çırpın. Ardından şekeri ekleyip yaklaşık 10 dakika çırpın. Yumurtayı
ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı
ekleyin.
Kabartma tozunu,ve unu eleyerek yavaşça ilave edin. Elinizle
iyice yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru yuvarlayıp streç filmle kaplayın. 30
dakika buzdolabında bekletin.
Dolaptan çıkardıktan sonra iki adet yağlı kağıt kesin.
Kağıtlardan birini tezgahın üzerine serip üzerine
yoğurduğunuz hamuru koyun. Hamurun üzerine de diğer yağlı kağıdı serin. Merdane
ile 1,5 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıpları ile şekillendirin.
Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri içinde yağlı kağıt olan bir
fırın tepsisine dizin. Tepsiyle birlikte buz dolabında 10 dakika bekletin (
Kurabiye şekillerinin dağılmaması için beklemesi gerekiyor aksi takdirde
pişirme esnasında hepsi yayılıp dağılıyor).
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 7-10 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
oyy güzelliğe bak :)
YanıtlaSilçok beğendim aldım tarifi
YanıtlaSilellerine sağlık
mis gibi vanilya kokusunu alıp geldim :))
YanıtlaSil1 bardakta çay verirsem tam olacak....
ellerine sağlık...
Süper görünüyor. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar :)
YanıtlaSilHepinize afiyet olsun hanımlar.Güzel yorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSilgörüntüye bayıldım hemen ben de deniycem de bi yerde takıldım. oda sıcaklığında eritme tam olarak nasıl oluyo?
YanıtlaSilMerhaba sevgili Ediz. Tereyağını birkaç saat önceden buzdolabından çıkartıyoruz. Odanın ısısı buz dolabından yüksek olduğu için tereyağı bir süre sonra yumuşayıp erimeye başlıyor. Tamamen sıvı hale geçmiyor ama;mikserle çırpılacak kıvama geliyor. Eğer tereyağı sert olursa mikserle çırpmak zorlaşır ve hamurun içinde tam olarak karışmaz.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Yorum için teşekkür eder kolaylıklar dilerim.
Silmeryem hanım acaba varsa sütlaç tarifi blogunuza ekleyebilirmisiniz.. tarifleriniz cok güzel oluyorda.. .:) yanıtınızı bekliyorum..
SilMerhaba Mehtap hanım,sütlaç tarifimiz var,fakat hiç fotoğrafını çekip tarifi yazmadım.En kısa zamanda yayınlamayı ümit ediyorum.Yeni bir bebeğimiz oldu henüz kırkı bile çıkmadı.En kısa fırsatta yayınlamayı ümit ediyorum.Sevgiler
Siloda sıcaklığında eritmek nasıl bişi bi anlatabilirmisiniz?
YanıtlaSilMerhabalar,margarin ya da tereyağını kullanmadan önce mutfağınızın bir yerinde yumuşayıncaya ve ılıyıncaya kadar bekletmeniz gerekiyor.Bu şekilde margarin ya da tereyağı yumuşak bir hale geçip daha kolay işlem görüyor.Sevgiler
Silmerhaba çok güzel görünüyor :) acaba şeker hamuru ile süslemeyae uygun mu büyüme küçülme yapar mı?
YanıtlaSilMerhabalar;
SilŞeker hamuruyla süslemeyi denemedim.Bu yuzden net bir bilgi veremiyorum.Seker hamuru kurabiyeleri biraz daha sert oluyor.Denemekte yarar var.Sevgiler♥♡♥
Hemde çok güzel görünüyor harika ...
YanıtlaSilmerhabalar yarın nişan için yapıcam bu kurabiyeleri bugunden hamurunu yaptım deneme içinde ıkı uç tane fırına attım cok güzel oldular ama yarına kadar hamuru buzdolabında beklese bir sorun olurmu..? cevabınızı bekliyorumm...
YanıtlaSilmerhabalar nişan için bu kurabıyelerden yapıcam bugunden hamurunu yaptım deneme içinde 1 2 tane fırına attım cok güzel oldular ama hamuru yarına kadar buzdolabında beklese bir sorun olurmu ?? cevabınızı beklıyorm
YanıtlaSilMehtap hanım merhaba,öncelikle sizi tebrik ediyorum mutluluklar diliyorum.^haftalık bir bebeğim var şuan,bu nedenle sorunuzu ancak cevaplayabildim.Anlayışınıza sığınıyorum bu yüzden.Hamuru hazırladıktan sonra buzlukta bekletmenizi öneririm.Kullanacağınız zaman çıkarmanız daha iyi sonuç verecektir.Sevgiler
SilHemen gördüğü gibi tahrifi yaptım şimdi fırındalar umarım çok güzel olucak lar❤❤
YanıtlaSilEllerinize sağlık, afiyet olsun.
Silvanilya özütü eklesek olmuyo mu
YanıtlaSil