Uzuuuun bir aradan sonra yeniden merhaba J Neden bu kadar uzun bir ara verdim bloga kısaca anlatayım. Malumunuz Selim ardı ardına diş çıkarmaya devam ediyor. Dişin yanında gelen bazı rahatsızlıklara bu kez bir de üst solunum yolu enfeksiyonu eklenmişti. İlaç kullanmadan onu atlatmaya çalıştık. Doktorlar ilaç kullanmadan vücudun kendi başına bu hastalıkla savaşması gerektiğini söyledi. Çok şükür Selim iyileşti. Ardından babamız aynı hastalığa yakalandı, o iyileşti derken hemen ardından sıra bana geldiJ Sonuç olarak hepimiz kışa virüslerle savaşarak girdik ve kazandıkJ
Son zamanlarda bende bir dikiş merakı başlamıştı. Bunun
sonucu yeni bir dikiş makinesi almıştık.
İlk günlerin heyecanıyla fırsat buldukça kendi kendime bir şeyler dikmeye
çalıştım. Belirtmekte fayda var: hayatımda ilk kez bir dikiş makinesiyle
karşılaşmış oldum. İnternette videolardan, eşten dosttan bilgiler alarak bir
şeyler diktim.
Tabi bir de Selim’in doğum günü yaklaştı. Onun için de ayrı
bir tatlı telaşa kapıldım derken zaman geçmiş.
Gelelim cakepop hikayemize. Bu cakepop kalıbını kocam doğum
günümde hediye etmişti bana. Ama bir türlü fırsat bulup da kullanamamıştım.
Kalıpla birlikte kutunun içinden minik bir İngilizce-almanca tarif kitabı ve
kürdanlar da çıktı. Ben bu aşağıdaki anlatacağım tarifi oradan deneyerek
yaptım. Kesinlikle kusursuz ve pratik bir tarif. Çok da eğlenceli hem yemesi
hem de hazırlama aşaması olarak… O zaman buyurun tarifimize;
MALZEMELER
70 g un
20 g nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
60 g şeker
60 g tereyağ ya da margarin
2 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
Cakepop kalıbı
KAPLAMA İÇİN;
Küvertür çikolata ya da Candy Melts
Puding de olabilir J
HAZIRLANIŞI
Fırını turbo ayarda 170 derecede ya da alt üst ayarda 190
derecede önceden ısıtın.
Bir kabın içine kuru malzemeleri koyup mikserin en düşük
seviyesinde bir iki dakika karıştırın.
Ardından diğer malzemeleri ekleyin.
Mikserle en düşük ayarda hamur kıvamına gelene dek
karıştırın.
Karışım hamur kıvamına gelince mikseri en yüksek ayara
getirip bir dakika daha çalıştırın.
İki tatlı kaşığı ile ya da sıkma torbası ile cakepop
kalıbına hamuru düzgün şekilde yarısına kadar yerleştirin ve kaşıkla düzeltin.
Fazla gelen kısımları elinizle ya da ıslak bezle temizleyin.
NOT: Cakepop kalıbının delikli tarafı üst kısımda kalacak
şekilde hamurları yerleştirin.
Cakepop kalıbını fırının ızgara teli üzerine koyup 15 dakika
pişirin.
Cakepop lar piştikten sonra ızgara teliyle birlikte fırından
çıkarın. Ve hemen üst kapağını açın. Cakepop lar iyice soğuduktan sonra teker
teker kalıptan çıkarın. Bundan sonrası sizin tercihinize kalmış. Dilerseniz
sade dilerseniz pudingle ya da çikolata ile süsleyerek servise sunun. Erimiş
çikolata ile yemek isteyenler için yapım aşaması:
Benmari usulü ile küvertür çikolatayı erittikten sonra
cakepop kürdanının bir ucunu çikolataya
batırın. Hemen ardından kürdanın çikolatalı kısmını keke batırın. Kek tabakta
kürdan ayakta dik duracak şekilde çikolata donana kadar bekleyin. Kürdandaki
çikolata donduktan sonra keki ,ocakta erimiş halde bekleyen çikolataya tamamen
batırın. Her tarafının çikolataya tamamen bulanması için kürdanı yavaş yavaş
çevirin. Ardından hafifçe kürdanı kabın kenarına vurun. Bu küçük darbeler
sayesinde pürüzsüz bir kaplama gerçekleştirmiş olacaksınız.
Son olarak çikolata kaplı cakepop ları dik bir şekilde
soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.
Bebişin dişleri sağlam, sağlığı her daim iyi olur inşallah. Harika şeyler pişirmişsin. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilmeri, bunlar süper olmuş canım.ellerine sağlık.
YanıtlaSil