Bugün çok eskilerden hatta yazdan kalma bir tarif paylaşmak istedim. Kendime doğum günümde yaptığım cupcake tarifi. Cupcakelerim için bir de cupcake kağıtları kesip üzerilerine sevimli kuşlar yapıştırmıştım. Buyrun afiyet olsun şimdiden J
MALZEMELER
225 g tereyağı
400 g su toz şeker
275 g un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
4 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 bardak süt
HAZIRLANIŞI
Tereyağını bir tencereye koyup kendi halinde kaynatmadan
eritin.
Bir kabın içine yumurtaları kırıp 1-2 dakika çırpın.
Şekeri ilave edip çırpın.
Şeker eridikten sonra vanilya ve sütü ilave edip çırpmaya
devam edin.
Başka bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu mikserin en düşük
ayarında 1-2 dakika çırpın.
Çırpma işlemi devam ederken yavaş yavaş tereyağını ekleyin.
Bu arada fırını 160 dereceye ( turbo ayarında) getirin.
Sıvı karışımı yavaş yavaş kuru malzemelerin üzerine ilave
edin.
Mikserin orta ayarında kurular ve sıvılar iyice karışına dek
çırpmaya devam edin.
Kek hamurunu eşit miktarlarda cupcake kalıplarına dökün.
Bekletmeden hemen fırına koyun ve 20 dakika pişirin.
400 ml krema
400 g beyaz küvertür
GANAJ KREMANIN HAZIRLANMASI
Kremayı tencereye koyup bir taşım kaynatın.
Küvertür çikolataları derin bir kabın içinde ufak parçalar halinde
bıçakla doğrayın.
Kremayı küvertür çikolatanın üzerine dökün.
Çikolatalar tamamen eriyinceye dek spatula ile karıştırın.
Erime işlemi bittikten sonra bir saat buzdolabında bekletin.
Dolaptan çıkardıktan sonra mikserle birkaç dakika çırpın ve
sıkma torbasına yerleştirin.
Sıkma torbasıyla cupcakelerinizi şekillerin.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Gerçekten şahane olmuş. Ne güzel görünüyor. Bin bir iki yerdim tabağa yakın olaydım:) Ellerine sağlık Meri'm..
YanıtlaSil