Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Sağlık ve
huzur dolu iftarlarımız, sahurlarımız olsun. Gurbette yaşayan birçok Türk gibi
biz de yılın çok dönemi özlemle dolup taşıyoruz. Özellikle bayramlar ve ramazan
ayları özlemlerimizin doruk noktası oluyor.
İftar vakti çok geç olduğu için davet yemekleri ramazanın
sonuna saklanıyor J
Biz de Edi ile Büdü kendi çapımızda ramazan ruhunu yaşamaya çalışıyoruz. Zaten
iftar ve sahur arasında o kadar az vakit var ki… Biz yemeği bitirdiğimizde
Türkiye’dekiler çay, kahve, tatlı vb. bitin fasılları bitirmiş oluyorlar.
Bloğumdaki çorba yayını eksikliğini fark ettim ramazan
vesilesiyle. İftar sofralarımızın olmazsa olmazlarından olan çorbalarımıza
özellikle ağırlık vermeyi planlıyorum önümüzdeki günlerde.
Ve bugün çorbalardan ‘’soğan çorbası’’ ile başlıyoruz.
Herkese afiyet olsun şimdiden J
MALZEMELER
4 adet orta boy soğan
4 adet orta boy patates
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
Tuz, taze çekilmiş karabiber
SOS İÇİN
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı biber salçası
HAZIRLANIŞI
Patateslerin ve soğanın kabuklarını soyun. Dörde bölüp iki
su bardağı suyun içinde pişirin.
Patatesi ve soğanı piştikten sonra rondodan geçirin.
Ardından içine iki su bardağı süt ilave edin. Tuz ve
karabiber ekleyin. Dilerseniz bu şekliyle de servise sunabilir ve bebeklerinize
de yedirebilirsiniz.
Sosu Hazırlamak İçin;
Bir tavanın içine zeytinyağı koyun. Üzerine salça ve kuru
naneyi ekleyin. Nane ve salça piştikten sonra soğan çorbasının üzerine döküp
karıştırın. Afiyet olsun.
Ellerinize sağlık, soğan çorbası hiç denememiştim
YanıtlaSilHayırlı Ramazanlar
Sevgiler:)
Hiç soğan tadı alınmıyor. Çok lezzetli, basit ve farklı bir tarif, herkese tavsiye ediyorum.
YanıtlaSil