MALZEMELER
4 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un5 su bardağı süt
10 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya özü ya da 1 tatlı kaşığı vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı
soğuk süt
Hazır pasta
tabanı veya evde yaptığınız sade bir kek
Yaban
mersini, kiraz vb…
HAZIRLANIŞI
Tencerenin içine sütü, şekeri, nişastayı, unu,
ve vanilyayı ekleyin. Kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak
pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın ve ılımasını bekleyin.
5 dakika bekledikten sonra içine tereyağını
ekleyin.
Mikser ile tereyağı eriyene dek karıştırın.
Muhallebinin güzel kıvamlı olmasının sırrı çok fazla çırpılmasında
yatıyor.
Krem şantiyi bir bardak soğuk süt ile çırpın,
buzdolabında yarım saat bekletin.
Muhallebi
soğuduktan krem şantiyi ekleyip bir spatula ile güzelce karıştırın.
Keki
rondoda un haline getirin.
Servis
yapacağınız kabın içine ( ben su bardağı kullandım ) bir miktar kek
kırıntıları, üzerine muhallebili krem şanti karışımından onun üzerine de
dilediğiniz meyvelerden koyun. Bu işlemi kabınızın şekline göre dilediğiniz
kadar tekrarlayın. Dilerseniz katmanların sırasını isteğinize göre
değiştirebilirsiniz. En alta krema onun üzerine kek koymak gibi…
Eğer
isterseniz üzerine ya da ara katmanlara Hindistan cevizi, badem, fındık, çikolata
parçacıkları vb… ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Buzdolabında
muhafaza edin. Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet
olsun
Çok cici olmuşlar canım ellerine sağlik hayırlı iftarlar
YanıtlaSilÇok nefis ve sağlıklı bir lezzet olmuş,ellerinize sağlık..Sevgiler..
YanıtlaSil