MALZEMELER
Yarım su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 buçuk su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Nişasta, pirinç unu, vanilya ve şekeri bir kapta karıştırın,
içerisine sütü yavaş yavaş ekleyerek homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
Pirinci ayıklayın ve 1,5 bardak suda haşlayın, suyunu çekip
yumuşayınca hazırladığınız sütlü karışımı pirince ekleyin ve kaynayana kadar
sürekli karıştırın.
Sütlacı kaselere paylaştırarak fırın tepsisine koyun ve
biraz ılımasını bekleyin.
Fırın tepsisine kâselerin yarısına gelinceye kadar su ilave
edin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar
15-20 dakika pişirin ve soğuk servis edin.
Afiyet olsun...
NOT: Tarif Arda’nın Mutfağı’ndan alınmıştır.
Yorumlar
Yorum Gönder