MALZEMELER
4 su bardağı süt
10 adet kuru incir
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı toz tarçın
HAZIRLANIŞI
İncirleri çukur bir kabın içine alın. Üzerine incirleri
kapacak kadar sıcak su ekleyin ve bir saat bekletin.
İncirler yumuşadıktan sonra küp şeklinde doğrayın.
Başka bir kabın içinde sütü ve şekeri kaynatın. Kaynama
işlemi tamamlanınca sütü ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Süt sıcaklığı el yakmayacak kıvama gelince, doğradığınız
incirleri ve tarçını sütün içine ekleyin.
İncirler pürüzsüz kıvama gelinceye dek blenderdan geçirip
servis kaplarını paylaştırın.
Üzerlerini streç filmle kaplayıp kalın bir bezle sarın,
yoğurt mayalar gibi…
Mayalanması için 1 saat oda sıcaklığında bekletin.
Ardından buzdolabına alıp bir saat de buzdolabında
dinlendirin.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder