MALZEMELER
1 kg erik
2 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Erikleri ortadan
ikiye bölüp geniş bir tepsiye yayın. Üzerini şekerle kaplayıp bir gece
bekletin.
Bir gecenin sonunda erikler suyunu bırakacaktır. Ardından
erikleri rondodan geçirip püre haline getirin. Püre haline gelen erikleri
tencereye alarak orta ateşte kaynamaya bırakın.
Marmelatınız kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha
kaynatın.
Üzerinde köpükler oluşursa kevgir ile köpüklerini alın.
Ocağın altını kapatın ve marmelatın içine yarım limon suyu
sıkıp karıştırın.
Ardından marmelat
sıcakken kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirin.
Bir gün bu şekilde bekletin. Marmelatı buz dolabında ya da
serin bir yerde muhafaza edin.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder