Şık sunumuyla geç yapılan pazar kahvaltılarını şenlendirecek oldukça lezzetli bir tarif. Sucuklu yumurtayı bir de böyle deneyin.
MALZEMELER
Güveç sayısı kadar yumurta
Dilimlenmiş kaşar peyniri
Dilimlenmiş sucuk
Güveçleri yağlamak için tereyağı
HAZIRLANIŞI
Güveç kaplarınızı tereyağı ile yağlayın.
Güveç kabının içine bir miktar kaşar peyniri yerleştirin.
Peynirin üzerine sucuk koyup üzerine bir yumurta kırın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayarda
yumurtalar dilediğiniz kıvama gelene dek pişirin.
Afiyet olsun.
NOT: Kaşar peyniri ve sucuğun yerini değiştirerek de
pişirebilirsiniz, tadında bir değişiklik olmuyor.
Yumurtaları kayısı kıvamında seviyorsanız, yumurtanın beyazı
piştikten hemen sonra fırından çıkarın.
Eğer çok pişmiş yumurta seviyorsanız, yumurtaların hafif
kızarmasını bekleyin fırından çıkarmadan önce.
Yorumlar
Yorum Gönder