3 kg domates
1 yemek kaşığı turşuluk kalın tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Soyduktan sonra
domatesleri küp küp doğrayın. Doğradıktan
sonra domatesleri bir tencereye alın. Bir yemek kaşığı turşuluk tuzu ve zeytinyağını ilave edip
orta ateşte 30-35 dk kaynatın. Kaynadıktan sonra bir kaşıkla, içi kurulanmış
kavanozlara doldurun. Domatesleri kavanozlara doldurduktan sonra, kapağını çok
sıkı bir şekilde kapatın. Kavanozun içindeki havayı almak için dikkatlice
kavanozu ters çevirin. Düz bir zemine koyun ağzı ters bir şekilde bir gün
bekletin. Bir gün sonra kavanozun doğrusunu çevirin; oda sıcaklığında muhafaza
edin. Kış için doğranmış domateslerimiz hazır. Dileğiniz şekilde yemeklerinizde
kullanın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder