Bunlar üşengeçlikten değil de mutfakta zaman kazanmaktan
kaynaklanan pratik çözümler. Ben özellikle çorbalarda ya da böreklerde
kullanacağım maydanozları bu şekilde hazırlayıp kullanıyorum. Salatalarda ya da
taze yenen yemeklerde pek kullanmıyorum bu yöntemi. İki çocuklu bir anne olarak
vakit nakittir prensibiyle işimiz kolaylaştırıp bana vakit kazandıran bir
yöntemdir bu. Bazı kolaylıklar alışkanlık yapıyor, bu da onlardan bir tanesi.
HAZIRLANIŞI
Maydanozların sap kısımlarını kesip temizleyin.
Temizlenen maydanozları sirkeli suda 5-10 dakika bekletin
Bol suyla yıkadıktan
sonra sebze kurutucuda süzüp ince ince doğrayın.
Ardından buz dolabı poşetlerine yerleştirip derin
dondurucuya kaldırın.
İhtiyacınıza göre çıkarıp kullanın geriye kalanı tekrar
dondurucuda muhafaza edin.
Afiyet olsun.
ben de çok seviyorum saklamasını zor günler için de iyi oluyor :)
YanıtlaSil