Bursa’ya taşınalı bir seneyi doldurduk. Bursa’da yaşayıp da
şeftalili bir tarif yazmazsam bir eksiklik olur diye düşündüm. Malum Bursa’nın
şeftalisi meşhur. Meşhur olmakta haklılık payı da var tabiki. Burada yediğimiz
şeftaliler kokusu ve şekeri itibariyle oldukça lezzetli bir tada sahip. Şeftali
zamanı geçmeden sıcak yaz günlerinde içimizi ferahlatacak güzel bir komposto
yapalım mı ne dersiniz?
İçinde kullandığımız tarçın, zencefil, karanfil sayesinde
lezzetli bir tadı olduğu gibi ödem sökücü özelliğe de sahip bir komposto
tarifi…
MALZEMELER
2 büyük boy şeftali
1 su bardağı toz şeker
5 adet karanfil
1 çubuk tarçın
1 adet fındık büyüklüğünde zencefil ( kuru )
Yarım limon
5 su bardağı su
Yarım limonu dört parçaya kesin.
Bir tencerenin içine su, şeker, çubuk tarçın, limon,
karanfil ve zencefili koyup kaynatın.
Kaynama işlemi bittikten sonra içindeki malzemeleri bir
süzgeç ile çıkarın.
Şeftalilerin kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde
doğrayın ve kaynamış suyun için içine atın.
Yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra servis
kaselerine alın.
İsterseniz sıcak isterseniz soğuk olarak servise sunun.
Afiyet olsun.
NOT: Şeftalilerinizin tadına bakıp şeker oranını ona göre
ayarlayın. Benim kullandığım şeftaliler çok şekerli olduğu için bir su
bardağından bir parmak eksik şeker kullandım.
-Tarifin aslı Arda’nın Mutfağı’na aittir. Ben evdeki malzemelere göre ufak değişiklikler yaptım. Tarifin aslında taze zencefil kullanılmıştı ben kurusunu kullandım. Tarifte karanfil yoktu ben karanfil de ekledim.
-Tarifin aslı Arda’nın Mutfağı’na aittir. Ben evdeki malzemelere göre ufak değişiklikler yaptım. Tarifin aslında taze zencefil kullanılmıştı ben kurusunu kullandım. Tarifte karanfil yoktu ben karanfil de ekledim.
Yorumlar
Yorum Gönder