Kışın şeftalilerin olmadığı vakitlerde ya da yaptığınız
tatlılarda, pastalarda kullanabilirsiniz. Ben geçenlerde cheesecake üzerinde
kullandım. Kışın hastalıklar boy gösterdiğinde sıcak sıcak içebilirsiniz.
İçerisindeki tarçın, zencefil, limon ve karanfil ile bağışıklık sistemini
güçlendirip hastalıklara karşı vücudunuzu kuvvetlendirir.
MALZEMELER
2 büyük boy şeftali
1 su bardağı toz şeker
5 adet karanfil
1 çubuk tarçın
1 adet fındık büyüklüğünde zencefil ( kuru )
Yarım limon
5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Yarım limonu dört parçaya kesin.
Bir tencerenin içine su, şeker, çubuk tarçın, limon,
karanfil ve zencefili koyup kaynatın.
Kaynama işlemi bittikten sonra içindeki malzemeleri bir
süzgeç ile çıkarın.
Şeftalilerin kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde
doğrayın ve kaynamış suyun için içine atın.
Yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra
kavanozlara doldurun.
Hemen kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin.
Bir gün ters çevrili şekilde bekletin. Sonrasında
dilediğiniz zaman çıkarıp kullanın.
Afiyet olsun.
NOT: Şeftalilerinizin tadına bakıp şeker oranını ona göre
ayarlayın. Benim kullandığım şeftaliler çok şekerli olduğu için bir su
bardağından bir parmak eksik şeker kullandım.
Yorumlar
Yorum Gönder