Herkese merhaba; Bursa’da havalar bu sabah birden soğudu.
Uzun kolluları çıkardık. Havalar serinlemeye başlayınca kek sezonu da açmış
olduk. Biraz sonra yazacağım limonlu ve Hindistan cevizli kek tarifini dünkü
misafirlerim için hazırladım. Pofuduk pofuduk az şekerli ferah bir lezzeti
oldu. Herkes çok beğendi. Özellikle oğlum büyük bir iştahla yedi. ‘’biraz kek
enerjisi alalım’’ diyerek afiyetle yedi.
Normalde çikolatalı kekten başka kekleri yemezdi. Bu keki yemesi beni çok
şaşırttı ve sevindirdi.
Bir de bu kekin en güzel yanlarından biri de ne biliyor
musunuz? Evin bütün odaları mis gibi limon kabuğu ve Hindistan cevizi kokusuyla
doldu. Çok uzatmadan tarifi yazayım. İpek kızım da uyanmadan hızlıca yazıyorum.
Sevgiler…
2,5 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı Hindistan cevizi
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Kek kalıbınızı tereyağı ile yağlayıp buz dolabına koyun.
Yumurta ve şekeri derin bir kabın içinde krema kıvamına
gelene dek çırpın.
Süt, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip bir iki dakika daha çırpın.
Ardından kabartma tozu hariç bütün malzemeleri karışıma
ekleyip çırpmaya devam edin.
Son olarak kabartma tozunu ekleyip çırptıktan sonra bütün
karışımı kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece alt-üst ayarlı fırında kekiniz
kızarana dek pişirin.
Kekin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla test edin.
Afiyet olsun.
NOT: Kekiniz soğumadan dilimlemeyin. Soğuduktan sonra
servise sunun.
Limonlu keki çikolatalı kekten daha çok seviyorum hindistan cevizi ile hiç denememiştim mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSil