MALZEMELER
Yarım paket penne makarna
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 adet kapya biber
1 çay bardağı bezelye (isteğe bağlı)
1 kutu krema
Yarım çay kaşığı sarımsak tozu ya da 3 diş sarımsak rendesi
Yarım çay kaşığı muskat tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı soğuk süt
Yarım çay kaşığı kekik
HAZIRLANIŞI
Tavukları uzun ince dilimleyip ızgarada ya da tost
makinasında pişirin.
Makarnaların yarısını 2 yemek kaşığı sıvıyağda rengi
değişine kadar kavurun.
Kaynamış suyun içinde diğer makarnalarla birlikte haşlayın.
Kapya biberlerin çekirdeklerini temizleyip uzun ince
doğrayın.
3 yemek kaşığı sıvı yağda biberleri kızartın. Biberler
yumuşamadan önce tavukları ve sarımsağı ekleyin.
Ben tavukları tost makinasında pişirdim. Tavuklardan akan
suyu da tavaya ekleyin.
Ardından krema ve baharatları ekleyin.
Krema kaynayınca bir bardağın içinde nişasta ve sütü
karıştırıp tavaya ekleyip karıştırın.
Haşlanmış makarnaları servis kabına alın.
Makarnaların üzerine tavuklu kremalı sos ekleyin ve bezelye
ile süsleyip servise sunun. Afiyet olsun.
NOT: Penne makarnaların yarısını mutlaka kavurun.
-Izgara ya da tost makinası yoksa tavada önce tavukları
kızarana dek pişirin, ardından aynı sırayı takip edin.
-Nişastalı süt kremalı sosun kıvamını koyulaştırmak için
kullanılıyor. Eğer akışkan bir kıvam istiyorsanız nişastalı süt karışımını
eklemeyin.
-Servise sunarken kremalı sosun sıcak olmasına dikkat edin.
Yorumlar
Yorum Gönder