MALZEMELER
Yarım tavuk göğsü ya da iki tavuk budu
6 su bardağı su
TERBİYESİ İÇİN
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
1 yumurta
SOS İÇİN
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı sarımsak tozu ya da iki diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Tavukları 6 bardak suda haşlayın.
Tavuklar haşlandıktan sonra ufak parçalara ayırın.
Ayrı bir kabin içine terbiye malzemelerini koyup topaklanmayacak
şekilde çırpın.
Kaynamış tavuk suyundan bir kepçe alıp terbiye malzemelerinin
içine koyup karıştırın. Ardından bir kepçe daha tavuk suyu alıp iyice
karıştırın.
Sonra terbiye malzemeleri yavaşça tavuk suyu olan tencereye
döküp kaynayana kadar başından ayrılmadan sürekli karıştırın.
Terbiyeli tavuk suyu kaynadıktan sonra tavuk parçalarını
ekleyin.
Küçük bir tavada tereyağını eritin. Ardından karabiber, sarımsak
ve toz biberi kavurun.
Hazırladığınız tereyağlı sosu kaynayan çorbanın içine döküp
karıştırın. Afiyet olsun.
NOT: Terbiyeli tavuk suyunuz topaklanırsa tavukları eklemeden
önce rondadan geçirip pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
-Limon suyu yerine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi de
kullanabilirsiniz.
-Tereyağı yerine ayçiçek yağı da kullanabilirsiniz.
-Tavukları haşlarken suyun içine 1 tane defne yaprağı atarsanız
yoğun tavuk kokusu ortadan kalkar.
Yorumlar
Yorum Gönder