MALZEMELER
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
1 su bardağı mercimek
5 su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Bir miktar sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Havuçların kabuklarını soyup 5-6 parçaya kesip 3 yemek
kaşığı zeytin yağında rengi değişine kadar pişirin.
Ardından soğanları ve patatesleri de 4-5 parçaya kesip 2-3
dakika kavurun.
Soğanların rengi değişince yıkanmış mercimekleri ilave edin.
Yine 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
Kaynamış suyu ilave edip tuzunu atın ve karıştırın.
Kısık ateşte 15-20 dakika kaynamaya bırakın. Çorba
kaynadıktan sonra pürüzsüz bir kıvam elde edene dek rondodan geçirin.
Bir tavanın içine 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ koyun. Yağ ısınınca
içine kuru nane, kırmızı toz biber ve karabiberi kavurup çorbanın içine döküp
karıştırın.
Bir iki dakika daha kaynatıp yanında limonla servise sunun.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder