Herkese merhaba; acısıyla bir seneyi daha geride
bırakıyoruz. 2016 dünya genelinde acı olayların birbiriyle yarıştığı bir yıl
oldu adeta. Bunun yanı sıra güzellikler de yaşanmadı değil. Bizim için İpek
kızımızı getirdi 2016 ve bir sürü yenilik. Umarım gelen gideni aratmaz hep daha
iyiye doğru gideriz.
Yılın son tarifi hamsi tava olacak bloğumda. Aslında akşama
başka yemek hazırlamıştım; ama eşim pazardan hamsiyle gelince yarına kaldı
hazırladığım yemek.
MALZEMELER
1 kilo hamsi
Mısır unu
Tuz
Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Hamsileri bol suyla temizleyip suyunu süzmek için süzgece
koyun. Bir kabın içine mısır unu ve tuz ekleyip karıştırın. Ardından hamsileri
mısır ununa bulayıp tavaya dizin. Ben krep tavası kullandım pişirmek için.
Hamsileri tavaya dizdikten sonra, tavanın kenarlarına bir yemek kaşığı
zeytinyağını gezdirin. Orta ateşte kızarana dek kızartın. Alt tarafı pişen
hamsilerin üzerine düz bir tabak koyup tavayı ters çevirin ve hamsilerin diğer
tarafını da kızartın. Yanına da bol yeşillikli soğanlı bir salatayla servise
sunun. Herkese mutlu yıllar diliyorum. Afiyet olsun.
ELLERİNİZE SAGLIK
YanıtlaSilyemek sitelerini dolaşmayayım beni ne ilgilendirir? diyorum bazen ama sizin sayfaya girince dayanamadım gene. Hep de sevdiğim şeyler çıkıverdiler karşıma.
YanıtlaSilEllerinize, yüreğinize ve emeklerinize sağlık.
Başarılar ve kolaylıklar diliyorum size.
Hoşça ve mutlu kalın.