MALZEMELER
2 yumurta
3 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Çukur bir kabın içine sıvı malzemeleri koyup iyice
karıştırın.
Ardından kuru malzemeleri azar azar ekleyip homojen bir hale
gelene dek çırpma teli ya da mikserle çırpın.
Yapışmaz bir tavanın içini tereyağ ile çok az yağlayıp
tavayı ısıtın.
Ardından bir kepçe ile krep hamurundan döküp kısık ateşte
pişirin.
Pankeklerin üzeri göz göz olunca diğer tarafını çevirip arka
kısmı da pişirin.
Bir tarafını az diğer tarafını daha çok pişirin.
Hazırladığınız pankeklerin üzerine çikolata, bal, reçel vb..
sürün ya da sade olarak servise sunun.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder