Herkese merhaba; ağızda dağılan, yumuşak dışı kıtır harika
bir kurabiye tarifi hazırladım bugün. Tarif Tümay’ın Mutfağına ait. Olduğu gibi
yazıyorum tarifi. Gıda boyası kullanmadan da yapabilirsiniz bu tarifi. Ben
vanilya tozu yerine vanilya aroması kullandım. Kurabiye yaparken genelde
vanilya aroması kullanmayı tercih ediyorum. Tadı ve kokusu daha güzel oluyor.
http://www.tumayinmutfagi.com/2015/12/21/pembe-catlak-kurabiye/
MALZEMELER
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
2 su bardağı nişasta
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 – 3 damla pembe gıda boyası
ÜZERİ İÇİN;
Toz şeker
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tereyağı ile pudra şekerini krema kıvamında
oluncaya kadar karıştırın.
Yumurtayı ekleyip yoğurmaya devam edin.
Gıda boyası ile birlikte tüm kur malzemeleri de ilave edip
ele yapışmayacak bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın, hafifçe
bastırın ve tek tarafını toz şekere bulayıp, yağlı kağıt serilmiş ya da
yağlanmış fırın tepsisine dizin.
165 derecelik fırında hafif çatlayana kadar yaklaşık 15
dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder