MALZEMELER
1 kg ayva
2 su bardağı şeker
1 adet çubuk tarçın
2 adet karanfil
ÜZERİ İÇİN
Kaymak ya da dondurma
Ceviz
HAZIRLANIŞI
Ayvaların kabuklarını soyun. Ayvalar küçükse ortadan ikiye
uzunlamasına kesin eğer büyükse halkalar şeklinde kesin.
Kestiğiniz ayvaların iç kısmındaki çekirdekleri temizleyip
tencereye dizin. Ayvaların üzerine iki bardağı şeker, bir su bardağı su, çubuk
tarçın, karanfil, ayvaların kabuklarını ve çekirdeklerini ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın, ayvaların suyu kaynadıktan
sonra ocağın altını kısın.
Ortalama bir saat kısık ateşte pişirin. Ayvalar soğuduktan
sonra üzerine kaymak ya da dondurma ile servise sunun. Afiyet olsun.
NOT: Pişirme süresi ayvaların sertliğine göre farklılık
gösterebilir. Bu yüzden arada bir kontrol etmekte fayda var. Bazıları sert
bazıları daha yumuşak sevebilir. Siz kendi damak zevkinize göre dilediğiniz
kıvama gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yorumlar
Yorum Gönder