MALZEMELER
1 litre süt
2,5 türk kahvesi fincanı şeker
2 türk kahvesi fincanı un
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım bardağı hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Süt, şeker, un, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencereye alıp çırpma
teli ile iyice karıştırın.
Ardından orta ateşte kaynayıncaya dek sürekli çırparak pişirin.
Tencereyi ocaktan alın ve içine tereyağı koyun.
Tereyağ eriyene kadar karıştırın.
Ardından fincanlarınızın her birinin içine birer çay kaşığı süt koyun. Ya
da çeşmede fincanlarızın içini ıslatın.
Tatlının fincandan kolayca çıkabilmesi için bu iki işlemden birini yapmak
gerekiyor.
Sonra hazırladığınız tatlıyı fincanlara paylaştırın.
Tatlı oda sıcaklığına gelinceye dek dışarda bir süre beklesin.
Oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzdolabında en az 4 saat bekletin.
Buzdolabından çıkarınca fincandaki tatlıyı ters çevirin.
Ardından her tarafını hindistan cevizine bulayıp servise sunun.
İsteğe göre üzerini meyve, kuruyemiş ya da tarçınla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder