MALZEMELER
2 su bardağı
arpa şehriye
1 adet tavuk
göğsü
2 adet orta
boy kırmızı biber
3 adet orta
boy yeşil biber
1 su bardağı
mısır
1 adet limon
( isteğe bağlı )
2 adet yeşil
soğan ( isteğe bağlı )
Tuz,
karabiber, zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü
haşlayıp elinizle ufalayın.
Arpa
şehriyeyi zeytinyağında kahverengileşinceye dek kavurun.
İki su
bardağı su ile şehriyeleri pilav gibi pişirin.
Ben bir
bardak tavuk suyu, bir buçuk bardak su ile pişirdim.
Şehriyeler
suyunu çekince biraz soğumasını bekleyin.
Biberleri ve
soğanı küp küp doğrayın.
Ilık olan
şehriyeler ile bütün malzemeleri karıştırın.
Tuz ve
karabiber ekleyip servise sunun.
İsterseniz
limonsuz ve soğansız da servise sunabilirsiniz.
Ben
misafirlerin tercihine bıraktım. Bu yüzden ayrı bir tabağa soğanları doğrayıp
koydum, ekşi sevmeyenler için de limon suyunu sıkıp servisin yanında sundum.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder