TUZ GÖLÜ


Biz Bursa'da yaşayan çekirdek bir aileyiz. Her kış, yaz tatili planı yaparız. Deniz, kum, güneş hayalleri kurarız. Ve her yaz plan değiştirip rotayı memlekete çeviririz. Benim ailem Adana'da yaşıyor. Onlar torun, yiğen sevsin diye bir sebeple her yaz Adana'ya gideriz. Başta 4&5 hafta olarak planladığımız tatil 2 haftayı geçmeden son bulur. Adana sıcağına dayanamayıp geri döneriz. Evden dışarı çıkamayız sıcaktan. Evde de klimanın altında otur, yat, ye, iç sıkılırız.
Yolculuğumuzu arabayla yaparız. Ankara'da bir bilemedin iki gece arkadaşlarla vakit geçirir bir nebze de olsa yol yorgunluğunu atarız. Sonra Adana'ya doğru yola çıkarız. Çocuklar uyuyorsa mola vermeden devam ederiz yolumuza. Çocuklar uyanıksa istinasız her zaman Tuz Gölü'nde bir mola veririz. Fotoğraf çeker, yalın ayak Tuz Gölü'nde yürürüz.

Şöyle bir düşündüm de bu Tuz Gölü molası bizim çekirdek ailenin bir rutini olmuş. Gelenek haline getirmişiz farkında olmadan. Güzel de olmuş aslında ailece bir rutini yaşamak. Artık Selim bile farkına varmış bu geleneğin. Adana'ya giderken çocuklar uyuduğu için Tuz Gölü'ne uğrayamamıştık. Dönüş yolunda uyumadı sırf bu yüzden. Sizin de var mı böyle aile gelenekleriniz? Sevgiler



Yorumlar