MALZEMELER
1 su bardağı
döğme (buğday)
1 su bardağı
haşlanmış nohut
Bir demet
taze nane
3 su bardağı
yoğurt
Bir yemek
kaşığı un
Tuz,
karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye
döğmeyi (buğdayı) koyup üzerine 5 su bardağı su ekleyin. Su kaynadıktan sonra
ocağın altını kısıp suyu çekilene kadar pişirin.
Suyu
çekilince pilav kıvamında olacak.
Bir sürahinin
içine yoğurt, un, tuz ve su ekleyip ayran yapın. Unun topaklanmaması için iyice
çırpın.
Nanelerin
yapraklarını koparıp doğramadan ayranın içine ekleyin.
Sonra bütün
malzemeyi tencereye alın.
Çorba
kaynayana dek karıştırarak pişirin.
Kaynadıktan
sonra kısık ateşte bir iki dakika daha kaynatın.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder