MALZEMELER
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket margarin
Yarım çay bardağı Ayçiçek yağı
İsteğe göre bir su bardağı dövülmüş ceviz içi ya da çam
fıstığı
ŞERBET İÇİN
3 bardağı şeker
4 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye margarini koyup eritin.
Margarin eridikten sonra unu, irmiği, cevizi ve sıvıyağı
tencereye koyun.
İrmik kahverengi olana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
ŞERBETİN HAZIRLANIŞI
Şekeri ve suyu bir tencereye koyup kaynatın.
Şerbet kaynadıktan 10
dakika sonra kapat ocağın altını kapatın.
Şerbeti azar azar irmiğin üzerine döküp tencerenin kapağını
kapatın. Çok buhar çıkıyor dikkatli olun, yakmayın kendinizi.
NOT: Şerbet ve irmik sıcak olmalı karıştırırken. Afiyet
olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder