Havaların soğumasıyla son birkaç gündür yeni favori
içeceğimiz oldu altın süt. Altın sütün faydaları saymakla bitmiyor. Ben başlıca
faydalarını aşağıda yazmaya çalıştım.
Astım, bronşit, sinüs problemlerinde,
Bakteri ve viral enfeksiyonlara karşı,
Mide, ishal, hazımsızlık gibi sorunlara,
Öksürük ve soğuk algınlığına karşı,
Daha sağlam kemik yapısı için,
Bağışıklık sistemini güçlendirmede,
Hem zayıflamaya hem de kanserden korunmaya karşı yardımcı
olup
Kas ve eklem ağrılarına çok fayda sağlıyor.
Altın sütün sahlep gibi bir tadı var ve oldukça da lezzetli.
Tarifin içindeki yağın tadı içerken hiç fark edilmiyor. Bir kez yağsız içmeyi denemedim çok acı bir
tadı oldu. İçemedim. Zerdeçalın emiliminin gerçekleşmesi için karabiber ve yağ
mutlaka kullanılmalı.
MACUN İÇİN MALZEMELER
3 tepeleme tatlı kaşığı zerdeçal
Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
MACUNUN HAZIRLANIŞI
Bir cezvenin içine bütün malzemeleri koyup 4-5 dakika kısık
ateşte karıştırın. Karışım macun haline gelince ocaktan alıp cam bir kabın
içine koyup kapağını kapatın ve buzdolabında muhafaza edin.
ALTIN SÜT İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı sıvıyağ ( Ayçiçek yağı, zeytinyağı, çörekotu
yağı, badem yağı vb..)
Yarım çay kaşığı bal
1 tatlı kaşığı macun
ALTIN SÜTÜN HAZIRLANIŞI
Bir cezveye sütü ve bütün malzemeleri koyup kaynar kaynamaz
ocaktan alın. Fokur fokur kaynatmayın. Afiyet ve şifa olsun.
İsteğe göre zencefil, kakule ve tarçın da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Zerdeçalın ısıtılarak kullanıldığını biliyordum ama böyle bir tatife ilk kez rasladım. Hazır kızımda nezle başlangıcı varken deneyeceğim.
YanıtlaSilÇok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.Ben de çocuklara şurup diyerek içiriyorum.
Sil