1 paket oda sıcaklığında margarin
1 yumurta
3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
Yarım çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
Yarım çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
ELMALI HARÇ İÇİN MALZEMELER
6 orta boy fuji elma
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı şeker
ELMALI HARCIN HAZIRLANIŞI
Elmaları iri iri rendeleyin.
Tarçın, şeker ve cevizi üzerine ekleyin.
Bütün malzemeleri yüksek ateşte elmaların rengi değişine kadar yaklaşık 7-8 dakika pişirin.
Çok pişirirseniz elmalar eriyor.
TART HAMURUNUN HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta bütün malzemeleri elinizle karıştırın.
Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyip yoğurun.
Tart hamurunu yoğurduktan sonra yumurta büyüklüğünde hamur ayırın.
Ayırdığınız hamurunu buzdolabı poşetine koyup buzluğa atın.
Elmalı tartın taban hamurunu yağlı kağıdın koyup oklavayla açın.
Hamuru yağlı kağıtla birlikte fırın tepsisine koyun.
Üzerine hazırladığınız elmalı harcı yerleştirin.
Buzluğa attığınız hamur parçasını elmalı harcın üzerine rendeleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda pişirin.
Afiyet olsun.
Kullandığınız tepsinin çapı kaç cm acaba?
YanıtlaSilMerhaba ben 28cm'lik kalıp kullandım.Tabanını ince sevdiğim için hamurum arttı.Artan hamuru buzluğa kaldırdım.Sonra çıkartıp kullanmak için.Taban hamuru kalın olsun isterseniz hamurunuz artmaz.İsterseniz artan hamurla kurabiye de yapabilirsiniz.Ya da daha büyük bir tepside pişirebilirsiniz.Sevgiler.
Sil