Herkese merhaba. Kışın en
çok tüketilen sebzelerden biridir karnabahar.
Ben karnabahar pişirdiğim günlerde küçük parçaları ya omlet yapıyorum ya da salata. Geçen gün paylaştığım karnabaharlı omletten sonra bugün de karnabahar salatası tarifiyle burdayım.
MALZEMELER
1 adet havuç
Bir çay bardağı ayıklanmış nar
5 adet iri kıyılmış ceviz
Bir miktar karnabahar
Maydonoz
Yarım limon
Tuz, zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Karnabaharı haşlayın. Havuçların kabuklarını soyup dilimleyin ve az miktar suda 5 dakika kadar haşlayın.
Bir kabın içine bütün malzemeleri koyup karıştırın. Üzerine kıyılmış maydonozları ekleyin. Ben daha önceden doğrayıp dondurucuya attığım maydonozları kullandım. Oldukça pratik ve sağlıklı bir salata. Afiyet olsun.
Ben karnabahar pişirdiğim günlerde küçük parçaları ya omlet yapıyorum ya da salata. Geçen gün paylaştığım karnabaharlı omletten sonra bugün de karnabahar salatası tarifiyle burdayım.
MALZEMELER
1 adet havuç
Bir çay bardağı ayıklanmış nar
5 adet iri kıyılmış ceviz
Bir miktar karnabahar
Maydonoz
Yarım limon
Tuz, zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Karnabaharı haşlayın. Havuçların kabuklarını soyup dilimleyin ve az miktar suda 5 dakika kadar haşlayın.
Bir kabın içine bütün malzemeleri koyup karıştırın. Üzerine kıyılmış maydonozları ekleyin. Ben daha önceden doğrayıp dondurucuya attığım maydonozları kullandım. Oldukça pratik ve sağlıklı bir salata. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder