Soğuklar başladığına göre
kurabiye sezonunu açma vakti geldi. Kışı ve soğuk havaları sevmem. Ama
dışarıdaki soğuğa inat fırından çıkan sıcak mis kokulu kurabiyelere de dayanamam
doğrusu. Her mevsimin ayrı bir lezzeti ayrı bir tarifi var. Kış mevsimi de fırından
çıkan kurabiyeleri hatırlatır bana. Evinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz
yapımı kolay lezzeti şahane bir limonlu kurabiye tarifi yazıyorum sizin için.
Sevgiler
MALZEMELER
2,5 su bardağı elenmiş un
2 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tarçın
Kurabiyeleri bulamak için pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Yumurta şekeri mikserle çırpın.
Önce sıvı malzemeleri ekleyin.
Sonra kuru malzemeleri ekleyip elinizle yoğurun.
Kurabiye hamurunun üzerine kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Kurabiye hamurundan cevizden biraz büyük parçalar alarak hamuru yuvarlayın.
Yuvarladığınız hamuru pudra şekerine bulayıp fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
MALZEMELER
2,5 su bardağı elenmiş un
2 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tarçın
Kurabiyeleri bulamak için pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Yumurta şekeri mikserle çırpın.
Önce sıvı malzemeleri ekleyin.
Sonra kuru malzemeleri ekleyip elinizle yoğurun.
Kurabiye hamurunun üzerine kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Kurabiye hamurundan cevizden biraz büyük parçalar alarak hamuru yuvarlayın.
Yuvarladığınız hamuru pudra şekerine bulayıp fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder