MALZEMELER
1 kg kırmızı pancar
4 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Tuz
Yarım kg süzme yoğurt
HAZIRLANIŞI
Pancarları yıkayın. Bir tencereye su doldurup pancarları da
içine koyun ve kaynatın.
Pancarlar yumuşayıncaya dek kaynatın.
Pişen pancarları sudan çıkarıp soğumaya bırakın.
Pancarlar soğuduktan sonra rendeleyin.
Rendelediğiniz pancarları kevgire koyup fazla suyunu süzün.
Suyu süzülen pancarların üzerine sirke ve zeytinyağı koyup
iyice karıştırın.
Bir kabın içine sarımsak rendesi, tuz, ceviz ve yoğurt koyup
çırpın.
Bütün malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın. Pancar
salatası servise hazır.
NOT: İsteğe göre sirke ve zeytin yağı eklemeyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder