MALZEMELER
İki çay bardağı
köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı
nar ekşisi ( isteğe göre limon suyu)
2 adet orta boy
domates
2 adet orta boy
salatalık
Bir adet küçük
boy kuru soğan
2 veya 3 adet
yeşil soğan
Bir tutam kimyon
Yarım bağ
maydonoz
1 yemek kaşığı
biber salçası
2 ya da 3 yemek
kaşığı zeytinyağı
Damak tadına
göre bir miktar tuz
Kaynamış su
HAZIRLANIŞI
Çukur bir kabın
içine bulguru koyup üzerine göz kararı kaynamış su ekleyin. Bulgur kabının
üzerini kapatın ve 15-20 dakika bekletin.
Soğan, domates,
maydonoz ve salatalığı küçük küçük doğrayın.
Bulgurun üzerine
salça, kuru soğan ve baharatları ekleyip birkaç dakika yoğurun.
Ardından
domates, salatalık, yeşil soğan ve maydonozları ekleyip karıştırın. Son olarak
zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzunu ekleyip servise sunun. Afiyet olsun.
İsteğe ve
mevsime göre marul, yeşil biber, sarımsak gibi farklı malzemelerle de
kısırınızı zenginleştirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder