KISIR TARİFİ



MALZEMELER

İki çay bardağı köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı nar ekşisi ( isteğe göre limon suyu)
2 adet orta boy domates
2 adet orta boy salatalık
Bir adet küçük boy kuru soğan
2 veya 3 adet yeşil soğan
Bir tutam kimyon
Yarım bağ maydonoz
1 yemek kaşığı biber salçası
2 ya da 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Damak tadına göre bir miktar tuz
Kaynamış su

HAZIRLANIŞI

Çukur bir kabın içine bulguru koyup üzerine göz kararı kaynamış su ekleyin. Bulgur kabının üzerini kapatın ve 15-20 dakika bekletin.
Soğan, domates, maydonoz ve salatalığı küçük küçük doğrayın.
Bulgurun üzerine salça, kuru soğan ve baharatları ekleyip birkaç dakika yoğurun.
Ardından domates, salatalık, yeşil soğan ve maydonozları ekleyip karıştırın. Son olarak zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzunu ekleyip servise sunun. Afiyet olsun.
İsteğe ve mevsime göre marul, yeşil biber, sarımsak gibi farklı malzemelerle de kısırınızı zenginleştirebilirsiniz.

Yorumlar