ÇİLEK REÇELİ

ÇİLEK REÇELİ

Kahvaltı sofralarını ne güzel taçlandırır çilek reçeli. Mis gibi kokusuyla mutluluğa davet eder. Hani kokusunda davet var dedikleri şeydir benim için çilek reçeli. Aşk kokar, mutluluk kokar, çocuk seslerinin eşlik ettiği sofralarda umut kokar çilek reçeli.

MALZEMELER
1 kg çilek
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI
Çileklerin saplarını ayıklayıp bol suyla yıkayın.
Çilekleri bir tepsiye yayın.
Üzerini şekerle kaplayıp bir gece bekletin.
Bir gecenin sonunda suyunu salan çilekleri tencereye koyup orta ateşte kaynatın.
Reçel kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın.
Üzerinde köpükler oluşursa kevgir ile köpüklerini alın.
Ocağın altını kapatın ve reçelin içine limon suyu sıkıp karıştırın.
Çilek reçeli soğuduktan sonra kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatın.
Çilek reçelini buzdolabında ya da serin bir yerde muhafaza edin. 
NOT: Kavanozun ve kavanoz kapağının ıslak olmamasına dikkat edin.
Afiyet olsun.



Yorumlar