KOYUNLAR KRALI 1. LOUİS




Herkese merhaba, çocuklarımın kitaplığındaki kitapları farklı bir bakış açısıyla yeniden okumaya başladım. İki yıl önce TÜYAP kitap fuarından Selim seçmişti bu kitabı. Dün akşam hangi kitabı okuyalım diye kitaplığı karıştırırken aşağıda paylaştığım kitabı birlikte okuduk. Kitapta geçen kavramlar hakkında bolca sohbet ettik. Çocuklarla sohbet etmek isteyen herkese tavsiye ederim. Keyifli okumalar dilerim.

Kitabımızın adı; KOYUNLAR KRALI 1. LOUİS

‘Ulu rüzgarın ortalığı kasıp kavurduğu günlerden birinde
Koyun Louis, oluverdi koyunlar kralı I. Louis.’
Cümlesiyle başlıyor hikaye. Louis otlakta gezerken bir taç buluyor ve birden bire kral oluyor. Kral olduktan sonra yapması gereken birçok işin olduğunu fark ediyor. Yapılması gerekenleri kendi kendine muhakeme ediyor.
Tam sayfa ve etkileyici görseller hikayeyi daha da etkileyici hale getiriyor.
Kısa ve yalın cümlelerden oluşan kitapta koyun Louis’in iktidar tutkusuyla hayatının nasıl değişeceği anlatılıyor. Hikayenin temelinde adalet, haklar, görevler gibi temel kavramlar sorgulanıyor.
Bir kralın sorumlulukları nelerdir? Kral olmak için bir taç yeterli midir? Kral olmak için neler gerekli? Hangi şartlar yerine getirildiğinde kral olunabilir? Hadi diyelim kral olmak için gerekli şartlar sağlandı, peki ya sonra?

Yazan ve Çizen: Olivier Tallec
Çevirmen: Esra Okutan
Yayınevi: Hep Kitap
Sayfa Sayısı:36



Yorumlar