SESSİZ KİTAPLAR


Sessiz Kitaplar

 Sessiz Kitaplar, atölye çalışması heyecan ve merakla beklediğim bir atölyeydi, fakat zamanlama açısından bana uymadığı için maalesef atölye çalışmalarına katılmadım. Daha sonra tekrarlanacağının sevinciyle bu paylaşımı yapmaya karar verdim. Eğer siz de benim gibi Sessiz Kitaplar konusunu merak ediyor ve atölye çalışmalarına katılmak istiyorsanız, iletişim bölümünde yazan telefon numarasıyla Kadıköy Atölye’yi arayıp daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Eğitimin içeriği:
Sessiz kitaplar, yazılı metinleri olmayan, sadece resimlerden oluşan ve hikayeyi görseller aracılığıyla anlatan bir kitap türüdür. Görsellerdeki ayrıntılardan yola çıkarak tahmin ve çıkarımlarda bulunmak, hareket, ses ve duygu okuma teknikleri ile görsel hikayeyi sözlü hikayeye dönüştürmek, okuma sürecine tat ve kokuyu ekleyerek hikayeyi genişletmek sessiz kitapları sadece okuma-dinleme-anlama-konuşma becerilerinin değil, yaratıcı düşünme sürecinin yanı sıra bilişsel ve psikomotor kazanımların da vazgeçilmez bir aracı yapar.
Atölyede hep birlikte bir sessiz kitaplar ile okuma çalışması yapılacak, okuma süreci oyun, hareket, dans, resim, drama, gerçek nesneler ve fotoğraflarla desteklenerek, üst düzey düşünme ve soru sorma becerilerinin okul öncesi dönem de dahil olmak üzere farklı yaş grupları için yapılandırılmasına dair örnekler sunulacaktır. Çıkarım yapma, sebep-sonuç ilişkisi kurma ve analojik düşünme becerilerinin okuma-anlama becerilerine yönelik kurgulanmasının ve sistematik düşünme sürecinin buna uygun olarak yapılandırılmasının örnek uygulamalarına yer verilecektir.
Sessiz Kitaplar eğitimin hedef kitlesi:
Okul öncesi, sınıf öğretmenleri, Türkçe ve edebiyat öğretmenleri, drama eğitmenleri, sosyal bilgiler öğretmenleri, görsel okuma ile ilgilenenler, görsel sanat öğretmenleri ve çocuklar için resimli ve sessiz kitap yazmak isteyen herkes.
Atölye Yürütücüsü: Dr.Nilay Yılmaz
Detaylı bilgi ve rezervasyon için:
bilgi@kadikoyatolye.com
0216 338 0 338
0554 168 0 168
Sessiz kitaplar, yazılı metinleri olmayan, sadece resimlerden oluşan ve hikayeyi görseller aracılığıyla anlatan bir kitap türüdür. Görsellerdeki ayrıntılardan yola çıkarak tahmin ve çıkarımlarda bulunmak, hareket, ses ve duygu okuma teknikleri ile görsel hikayeyi sözlü hikayeye dönüştürmek, okuma sürecine tat ve kokuyu ekleyerek hikayeyi genişletmek sessiz kitapları sadece okuma-dinleme-anlama-konuşma becerilerinin değil, yaratıcı düşünme sürecinin yanı sıra bilişsel ve psikomotor kazanımların da vazgeçilmez bir aracı yapar. Atölyede hep birlikte bir sessiz kitap okuma çalışması yapılacak, okuma süreci oyun, hareket, dans, resim, drama, gerçek nesneler ve fotoğraflarla desteklenerek, üst düzey düşünme ve soru sorma becerilerinin okul öncesi dönem de dahil olmak üzere farklı yaş grupları için yapılandırılmasına dair örnekler sunulacaktır. Çıkarım yapma, sebep-sonuç ilişkisi kurma ve analojik düşünme becerilerinin okuma-anlama becerilerine yönelik kurgulanmasının ve sistematik düşünme sürecinin buna uygun olarak yapılandırılmasının örnek uygulamalarına yer verilecektir.
-Eğitimin Aşamaları-
İki oturumluk bir çalışmadır. (Toplam 6 saat)
Atölye Yürütücüsü: Nilay Yılmaz


Yorumlar