YENİ YIL MEKTUBU



Aralık ayı, yılın son ayı olsa da heybesinde yeni umutlar, hayaller ve heyecanlarla tıklatıyor kapımızı.
Bizim evde de yeni bir heyecan başladı şu sıralar. Yılın bu zamanında yeni yıl mektubu yazıyoruz çocuklarımız için. Selim'in gittiği anaokulunda başlayan bir gelenek şimdi de aynı okula giden İpek'le devam ediyor.
Nedir bu yeni yıl mektubu? Nasıl yazılıyor?
Yeni yıl mektubu yazmadan önce ailece sohbet ediyoruz. Yeni yıldan beklentilerimizi, hayallerimizi, ulaşmak istediğimiz hedefleri konuşuyoruz hep birlikte. Çocukların beklentileri genelde yeni oyuncaklar oluyor. Laf aramızda evde hiç oyuncağımız yok da:))
Sohbetin sonunda mektupları yazıyoruz. Yazdığımız mektupları fotoğraflar, renkli kalemler ve resimlerle süslüyoruz. Öyle uzun uzun sayfalar dolusu yazmıyoruz tabi ki :)  Yazdığımız mektubu çocukların okuluna gönderiyoruz. Öğretmen tüm mektupları dilek ağacına asıyor. Yeni yıl mektubu yeni yıla girmeden her gün birer birer okulda öğretmen tarafından sesli olarak tüm çocuklara okunuyor. Her gün bir çocuğun mektubu arkadaşlarıyla paylaşılıyor.
Bazen bildiğimiz bir şeyi başka bir sesten duymak kulağa farklı gelebiliyor. Sizin yeni yıl mektubunuzda neler yazıyor bu yıl?

Yorumlar