YAZI YAZAN İNEKLER, EĞİTİMPEDİA

Herkese merhaba, nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Dün çok güzel bir haber aldım. Yazı Yazan İnekler adlı çocuk kitabı inceleme metnim Eğitimpedia’da yayınlandı. Eğitimpedia nedir, isterseniz biraz ondan bahsedeyim. Eğitimpedia; okul, eğitim, ebeveyn, dünya gibi temel başlıklardan oluşup geniş bir yelpazeden haberler paylaşan güncel bir eğitim portalıdır. Aşağıda yayınlanan metnimden ufak bir parça paylaşıyorum.


Kitabın kahramanları; Ali Baba ve onun çiftliğinde yaşayan hayvanlar; ama asıl kahramanlar yazı yazan inekler. Ali Baba, ahırdan gelen sesler duymaya başlar. 

İneklerin ahırda eski bir daktilo bulduğunu keşfeder. İnekler daktiloyu ihtiyaçlarını dile getirmek için bir araç olarak kullanır. Bu ihtiyaçlarını daktiloda yazdıkları bir mektup ile Ali Baba’ya ulaştırırlar. Bir ineğin neye ihtiyacı olabilir sizce? 

“Sevgili Ali Baba,

Ahır geceleri çok soğuk oluyor.

Elektrikli battaniye istiyoruz.

Saygılarımızla,

İnekler”

Tabi ki geceleri sıcak tutması için elektrikli battaniyelere. Ali Baba ineklerin bu yazılı isteğini kabul etmeyince inekler greve gider. İstekleri yerine getirilene kadar süt vermeyi reddederler. 

“Kusura bakmayın.

Kapalıyız.

Bugün süt yok.”

 

Metnin tamamı için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz. Keyifli okumalar dilerim.

https://www.egitimpedia.com/haftanin-cocuk-kitabi-yazi-yazan-inekler/

 

 


Yorumlar

  1. Paylaşımlarını her geçen gün güzel oluyor. takip etmekten mutlu oluyoruz. Kokopit

    YanıtlaSil

Yorum Gönder