AİLE OLMAK VE GÖÇ HAKKINDA ÇOCUK KİTABI, ANNE BOZ

 

İlkbahar mevsimi, rengarenk çiçeklerin açtığı, dünyanın yeni hayatlarla dolup taştığı zamandır. Sevimli bebek tavşanları düşünün ve yavru kuşları. Nerede ve ne zaman yavru kuşlar varsa orada bol miktarda yumurta olur. Tabi ki yumurtaların bol olduğu yerlerde de bir Anne Boz olmalı! Çünkü Anne Boz’un, özenle hazırlanmış yumurtadan oluşan lezzetli yemeklerden daha çok sevdiği başka hiçbir şey yok.

Envai çeşit yumurtalı yemek mönüsü vardır Anne Boz’un. Bu yemeklerden birkaçı: Sahanda yumurta, yumurta sufle, kırmızı biberle süslü haşlanmış yumurta ve hatta sadece kızarmış ekmek üzerinde yumurta.

“Günlerden bir gün Anne Boz, internette nefis yumurta tarifleri ararken ballı somon soslu, çok pişmiş kaz yumurtası tarifi görmüş.”

Tarifteki tüm malzemeleri hazırladıktan sonra anne kazın yuvasından organik kaz yumurtası alır. Eve gelip yemeği yapmaya başlarken koro halinde bir ses duyar: ANNE! Yumurtadan çıkan kaz yavruları Boz’un aslında bir erkek olduğunu ve onun bir AYI olduğunu bile bilmezler

Boz, küçük yavrulardan kurtulmak için elinden geleni yapar. Küçükler yavrular ise Boz'un ANNELERİ olduğu konusunda ısrar eder ve her yavru gibi onlar da anneleri olduğunu düşündükleri Boz’un peşine takılırlar. Anne Boz zamanla kalbini yeni bir aileye açmaya başlarken, siz de bu komik ve büyüleyici hikayeye tanık oluyorsunuz.

 Anne Boz; küçüklere bahar fikrini, göç bilimini ve aile olmayı anlatmak için mükemmel bir kitap.

Tüm dünyada en sevdiği yiyeceği yumurta olan huysuz bir ayının akıllıca ve sevimli hikayesinde yumurtadan yeni çıkmış kazların ve AYI! nın bir aile olmasına tanıklık ediyorsunuz. Huysuz ayı yeni bulduğu ailesini sevmeyi öğrenirken, bu karma küçük aileye bayılacaksınız. Dört küçük kuş yetiştirmeye başlarken Boz’un zihninde yanıp sönen ruh halleri ve duyguları detaylandıran etkileyici illüstrasyonlarla, küçük okuyucular Boz’un yavrularına gösterdiği tepkiler karşısında neşeyle kıkırdayacaklar. Mizah unsuru içeren resimleri incelerken çocuklarla birlikte kabul etme, sabır, sevgi ve aile kavramları hakkında sohbet edebilirsiniz.

Kitabın Adı: Anne Boz

Yazar: Ryan T. Higgins

Çevirmen: Nurten Hatırnaz

Yayınevi: Beyaz Balina Yayınları

Sayfa Sayısı: 40

Yorumlar